Šachovanie pod Neptúnom

29.07.2010 Prešov

Prešov opäť raz dokáže, že je v rámci Slovenska \"šachovou veľmocou\". Okrem veľmajstrov, pochádzajúcich z našich končín sa tu bude konať už druhý šachový turnaj v tomto roku. Tentokrát na \"open-air\" priestore...
Tretí ročník šachového turnaja Prešov OPEN 2010, ktorý organizuje Prešovský šachový klub v spolupráci a pod záštitou primátora mesta Prešov a Krajského šachového zväzu sa začne už túto sobotu - 31. júla 2010 od 11.00 do 13.00 hod. celkom netradične...okolo Neptúnovej fontány.
Podľa Ing. Bánociho, jedného z organizátorov bude tohtoročný Prešov Open úspešným pokračovaním predchádzajúcich ročníkov a možno ešte lepší, nakoľko je prihlásených takmer šesťdesiat súťažiacich šachistov, medzi nimi aj náš medzinárodný veľmajster Martin Mrva s manželkou. Práve tento úspešný Prešovčan bude bojovať v simultánke proti širokej verejnosti, ktorá sa s ním bude snažiť \"vyšachovať\".
\"Ktokoľvek, kto si chce zmerať sily môže prísť v sobotu do Južného parku. Okolo Neptúnovej fontány bude rozmiestnených do kruhu 15 stolíkov a Martin bude hrať postupne proti všetkým\", uvádza Ing. Bánoci. Účastnícky poplatok sa neplatí, zahrať si môže prísť v sobotu naozaj ktokoľvek. Prešov Open 2010 ako profesionálny turnaj bude pokračovať až do 6. augusta v hoteli Senátor.

Pridal: Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark